Tips

Wist u dat

Bent u bekend met de Zwitserse methode ? U legt een paar haardblokken op de bodem van uw kachel, daar bovenop legt u wat aanmaakhout, en daarop een aanmaakblokje. U zult verrast staan. Het vuur brand van boven naar beneden.

Wist u dat

 gemengd stoken het beste is ? Een mengeling van bijvoorbeeld berken en beuken zorgt voor een vrij snelle ontbranding en tevens voor  vrij snel en langdurige warmte. 

Wist u dat

gemengd stoken van “zacht” en “hard” haardhout de kans op schade aan uw haard kleiner maakt. Het uitsluitend stoken van “harde” houtsoorten als beuk of eik geeft risico op oververhitting.

Wist u dat

dat het af en toe mee verbranden van wat aardappelschillen kan zorgdragen dat de aanslag in uw kachelpijp loslaat ? Vraag het eens uw haard leverancier.

Heeft u, of weet u ook leuke WIST U DATjes? Mail het ons door, en wie weet staat uw WIST U DAT binnenkort op onze site.

Contactformulier